Дбаймо про безпеку на дорозі разом

У липні-жовтні цього року ГО «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» провела серію заходів, присвячених безпеці руху дітей та молоді на дорозі у рамках проєкту «Будь відповідальний за свою безпеку».

Проєкт «Інформаційна кампанія «Будь відповідальний за свою безпеку» втілюється за підтримки  Програми Британської ради «Активні громадяни». 
Партнери проєкту: Агенція сталого розвитку «Хмарочос» та Центр розвитку ініціатив «ІнСорс»

Ми вивчаємо правила дорожнього руху ще зі  школи, однак  не завжди їх виконуємо, забуваючи про елементарні речі. Особливо це актуально у літню пору року, коли жителі громади катаються на велосипедах чи роликах. Незнання елементарних правил може призвести до небажаних наслідків.

Так, наприклад згідно з даними Міністерства інфраструктури України за 2019 рік, ДТП в Україні є першою за поширеністю причиною смерті молоді віком від 15 до 24 років та другою за поширеністю причиною смерті дітей віком від 5 до 14 років. Крім цього, понад 26% відсотків загиблих та 15% травмованих у ДТП у 2019 році – це пішоходи.

За підтримку програми Британської Ради «Активні громадяни» громадська організація «ІнСорс» організувала кілька подій, які сприяють обізнаності у правилах дорожнього руху. 

Семінар «Правила дорожнього руху для пішоходів: дотримуємося самі та вчимо дітей»

Дітей не навчиш, не показавши їм приклад. Тож, команда ГО «ІнСорс» провела семінар для батьків та вчителів, де розповідала про базові правила дорожнього руху та дала рекомендації, як правильно про них розповідати дітям. До семінару долучилося п’ятнадцять учасників.

Майстер-класи з виготовлення флікерів

У темну пору доби саме світловідбивачі допомагають водіям розпізнати пішоходів чи велосипедистів. Саме тому так важливо мати флікер, незалежно від того, скільки вам років. Так, членкиня ІнСорсу Оксана Олексієвець провела серію майстер-класів з виготовлення флікерів для дітей, підлітків та молоді.

«Світловідбивачі – це цікавий та корисний аксесуар. Ним можна  доповнити свої речі вдень та покращити свою безпеку в темну пору доби чи під час поганих погодних умов. А вироблені вручну флікери ще й додадуть унікальності», – розповідає Ксенія.

Інформаційні відеоролики «Будь відповідальний за свою безпеку»

Багатьом може здатися, що просто читати правила дорожнього руху — трохи нудно. Тож, громадська організація створила серію відео роликів, у яких підлітки та полісмени розповідають про правила дорожнього руху.

«Наша команда мала на меті не просто провести кілька заходів, про які забудуть дуже швидко. Ми намагалися створити щось, що нагадуватиме про правила дорожнього руху для пішоходів постійно. Саме тому виникла ідея створити серію відеороликів, які постійно будуть у вільному доступі та нагадуватимуть про важливе» — розповідає автор проєкту, член ГО «ІнСорс» Віктор Смоляк.

Переглянути відеоролики можна на YouTube «ІнСорс».

Надалі ГО «ІнСорс» планує проводити й інші навчально-пізнавальні заходи для дітей та підлітків.  Слідкуйте за соцмережами організації, щоб бути в курсі наступних подій. 

Авторка Богдана Капіца,
членкиня ГО «ІнСорс»

Використання матеріалів сайту лише
за умови посилання на insource.com.ua.
© 2021 ІнСорс