Конкурс ідей (тем) для 7 відеороликів про Шумську громаду

Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» оголошує КОНКУРС ідей (тем) для 7 відеороликів про Шумську громаду серед жителів Шумської ОТГ.

Шумська громада складається із 36 населених пунктів, кожен з яких має свою особливу історію, свої красиві місця, видатних людей, якими пишаються місцеві мешканці, але про які мало відомо як в межах громади, так і поза ними.

Тому в Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» виникла ідея створення якісних інформаційних відеоматеріалів про села Шумської ОТГ, які б розкрили їх людський та туристичний потенціал як для самої громади, так і підвищили б її позитивний імідж серед інших громад України.

На нашу думку, саме жителі Шумської громади повинні показати унікальність своїх населених пунктів, розповісти всім, чим вони пишаються і що є основою унікальності кожного села Шумської ОТГ. Саме тому ГО «ІнСорс» оголошують конкурс ідей (тем) для 7 відеороликів про населені пункти Шумської громади серед місцевих жителів.

Конкурс ідей є частиною проекту «Відеожурнал «Непротоптаними стежками Шумської громади», що реалізується в межах конкурсу проектів «Місцеві ініціативи для розвитку громад» Програми DOBRE при підтримці ГО «Фонд розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» .

Заявка на участь у Конкурсі, що відповідає вимогам, має бути надіслана електронною поштою на адресу ngo.insource@gmail.com до 23:59 30 червня 2019 року.

Дізнатися більше про сам конкурс, а також ознайомитися зі заявкою на участь в ньому можна за посиланням.

ПОЛОЖЕННЯ про конкурс ідей (тем) для 7 відеороликів про Шумську ОТГ серед жителів Шумської ОТГ

Шумська об’єднана територіальна громада складається із 36 населених пунктів. Поряд із цим кожен її куточок має свою особливу історію, свої красиві місця, видатних людей, якими пишаються місцеві мешканці, але про які мало відомо як в межах громади, так і поза ними.
Тому в Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» виникла ідея створення якісних інформаційних відеоматеріалів про різні населені пункти Шумської ОТГ, які б розкрили їх людський та туристичний потенціал як для самої громади, так і підвищили б її позитивний імідж серед інших громад України.
На нашу думку, саме жителі Шумської громади повинні показати унікальність своїх населених пунктів, розповісти всім, чим вони пишаються і що є основою унікальності кожного села Шумської ОТГ. Саме тому ГО «ІнСорс» при співпраці із ГО «Молодь Кременеччини» оголошують конкурс ідей (тем) для 7 відеороликів про населені пункти Шумської громади серед місцевих жителів.
Конкурс ідей є частиною проекту «Відеожурнал «Непротоптаними стежками Шумської громади», що реалізується в межах конкурсу проектів «Місцеві ініціативи для розвитку громад» Програми DOBRE при підтримці ГО «Фонд розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» .
Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців Програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа центр, Social Boost, Фундація підтримки місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща, Національний демократичний інститут (NDI).
Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КОНКУРСУ
Мета конкурсу – залучити жителів Шумської громади до розкриття туристичної, культурної та економічної привабливості населених пунктів (а саме сіл) Шумської громади.
Завдання конкурсу:
• виявити унікальності кожного окремого населеного пункту Шумської ОТГ;
• вмотивувати місцевих мешканців до розкриття багатогранності Шумської громади, її людського, творчого, культурного, туристичного та економічного потенціалу;
• відібрати 7 найактуальніших, конкретизованих та оригінальних ідей, які у найбільшій мірі відповідають меті та завданням конкурсу, для зйомок 7 тематичних відеороликів про населені пункти (села) Шумської ОТГ.
ХТО МОЖЕ БРАТИ УЧАСТЬ В КОНКУРСІ
До участі у конкурсі запрошуються усі бажаючі жителів Шумської об’єднаної територіальної громади.

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ЗАЯВКИ УЧАСТІ В КОНКУРСІ ТА ПРОЦЕДУРА ЇЇ ПОДАННЯ
Для участі у конкурсі необхідно подати заявку за встановленим зразком із детально заповненими всіма її пунктами. Одна особа може подати лише ОДНУ заявку.
До розгляду приймаються заявки, які стосується виключно сіл Шумської ОТГ.
Заявки, заповнені лише частково, будуть відхилені.
Заявка на участь у Конкурсі, що відповідає вимогам, має бути надіслана електронною поштою на адресу ngo.insource@gmail.com до 23:59 30 червня 2019 року.
У темі листа необхідно вказати «Конкурс ідей».
У разі виникнення додаткових питань щодо конкурсу або заповнення заявки всю необхідну інформацію можна уточними за телефоном 0660462875 або 0971694278.

ПОРЯДОК ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ
Оцінювання заявок буде відбуватися в два етапи:
• 1-й етап: оцінювання заявки на відповідність технічним критеріям (повнота та вчасність подання заявки на участь у конкурсі). Дана оцінка буде здійснюватися ГО «ІнСорс» та ГО «Молодь Кременеччини».
• 2-й етап: оцінка заявок конкурсною комісією та визначення переможців.

Оцінка отриманих заявок буде здійснюватися відповідно до критеріїв:
• відповідність заявки меті та завданням конкурсу;
• змістовність, конкретність та інформативність заявки;
• наявність творчого підходу, оригінальність ідеї;
• перевага надаватиметься ідеям, що стоватимуться віддалених сіл Шумської ОТГ.

У результаті конкурсу буде обрано 7 переможців, чиї ідеї стануть основою для зйомок 7 відеороликів про Шумську громаду.
Переможці будуть запрошенні до безпосередньої участі в зйомках відеоматеріалів, зможуть спостерігати за процесом та вносити рекомендації!

Зміст цього матеріалу є одноособовою відповідальністю ГО “Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” і за жодних обставин не може вважатись таким, що відображає позицію USAID.