Досвід ГО «ІнСорс» на сторінках нового практичного посібника для активних громад і громадян

Завдяки ініціативі команди ГО «ІнСорс» успішні практики активізації жителів Шумської громади, зокрема досвід створення «Арт-вулика», потрапили на сторінки нового практичного посібника «55 завдань і рішень для активних громад і громадян»

У виданні представлені креативні формати, перевірені інструменти і заходи, що дозволять сприяти активізації та згуртуванню локальних громад. Його підготувала громадська організація «СТЕП» (м. Запоріжжя) в межах проєкту «Зміцнення демократичного врядування» за підтримки National Endowment for Democracy.

Посібник є результатом дворічної співпраці організації з ОТГ та активістами малих міст і сіл Запорізької області. У ньому наведені приклади ініціатив, реалізовані в партнерських громадах у рамках проєкту «Зміцнення демократичного врядування» (2018-2019 рр.) та інших проєктів, а також представлені практики організацій та установ з різних куточків України.

Посібник «55 завдань і рішень для активних громад і громадян» буде цікавий представникам органів місцевого самоврядування, громадських організацій, консультативно-дорадчих органів, ініціативних груп та окремих активістів.

Особливо тим з них, які:

  • шукають нові форми роботи з громадою та творчі нагоди для співпраці;
  • бажають включити дієві рішення в свої проєкти та поточну діяльність;
  • хочуть зробити життя в рідному місті чи селі цікавішим, комфортнішим, дружнішим до різних категорій населення.

До кінця листопада буде презентовано розширену онлайн-версію посібника – сайт з набором рішень для самоорганізації, мешканців, спільнодії та розвитку громад. На додачу до вже опублікованих матеріалів тут будуть представлені приклади громадських ініціатив, які не увійшли до друкованого видання. Сайт буде регулярно оновлювати та доповнюватися ГО «СТЕП».