Допомагаємо популяризувати е-петиції в громадах Тернопільщини

Протягом двох місяців, травня та червня 2020 року, команда Центру розвитку ініціатив “ІнСорс” спільно з представниками Іванівської та Микулинецької об’єднаних територіальних громад Тернопільщини, а також активом місцевих молодіжних рад, працювали над створенням інформаційних відео, які просто та легко розповідатимуть жителям цих громад про електронні петиції та те, як їх використовувати.

У результаті цієї співпраці було створено 3 відеоролики – один для Микулинецької ОТГ та два для Іванівської ОТГ.

Дані відео показують переваги використання електронних петицій для жителів громад, а також надають чіткі інструкції щодо того, як правильно подати своє електронне звернення до місцевої влади.

Нагадається, що електронна петиція – це один із механізмів громадської участі, вона є колективним зверненням жителів громади до місцевої влади. Електронна петиція публікується на офіційному сайті громади. У зверненні має бути викладена суть проблеми та пропозиція щодо її вирішення. Електронні петиції – це простий, швидкий та дієвий механізм взаємодії влади та громади.

Варто також зазначити, що створені інформаційні відеоролики будуть корисними та пізнавальними й для жителів інших громад, де також працює система електронних петицій.