Завершено другий 4-ох денний онлайн-тренінг “Активні громадяни”

Впродовж 4-ох днів представники та представниці громадських об’єднань з 15 областей України долучалися до мережі Активних громадян (Active Citizens Ukraine), рухаючись по заданому маршруту від Британської Ради.

Кожен з модулів Програми був дієвим етапом, який учасник та учасниця змогли “прожити”, нанизуючи на власний досвід, світосприйняття та активну життєву позицію.

Так, при виконанні вправи “Дерево проблем”, яке трансформувалося в “Дерево цілей”, учасники визначили типові проблеми, з якими стикаються чимало громад по всій Україні, та їхні причино-наслідкові зв’язки. На цьому етапі багато говорилося про залученість, інформування та консультування бенефіціарів та стейкхолдерів проєктів, їх впливи та підходи до визначення ключових заходів плану соціальної дії.

Четвертий день тренінгу був присвячений написанню плану соціальної дії. До цієї діяльності учасники підійшли дуже відповідально та прописали чіткі, вимірні та конкретні цілі своїх проєктів, визначили цільові аудиторії, завдання та заходи для розв’язання проблеми та досягнення бажаних результатів. Наша команда з приємністю може додати від себе, що при написанні планів проєктів всі групи напрацювали реальні та досяжні проєктні ідеї, які варті реалізації.

Після ефективної та продуктивної роботи, учасники поділилися враженнями від подорожі, а ми проінформували про наступні кроки нашої співпраці та провели анкетування.Команда ІнСорс, дякуємо учасникам за активність, цікаві думки, спілкування та за виконання домашніх завдань.

Сподіваємося, що отримані знання та навички, групова діяльність на різних онлайн платформах, принесуть користь у написанні та реалізації проєктів соціальної дії.Ми ж залишаємося відкритими до комунікацій, нових зустрічей та партнерств

___________________

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).