Активні громадяни та влада: як впливати, змінювати та співпрацювати

Сьогодні, 4 грудня, четверта група учасників онлайн-тренінгу «Активні громадяни» (Active Citizens Ukraine) продовжила своє навчання за програмою від Британської Ради, працюючи над темою «Ми та громада». У першій половині тренінгового дня учасники представили свої напрацювання у виконанні домашнього завдання, поділилися враження від картування громад, а також обговорили те, що таке влада у її формальних та неформальних проявах.

У продовження цієї теми активісти мали можливість поспілкуватися з Володимир Плетюк, експертом Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад, який представив свої напрацювання на посаді міського голови та поділився думками, щодо того, як краще налагоджувати співпрацю активним громадянам з місцевим самоврядуванням, які важелі впливу можна використовувати.

Варто зауважити, що по завершенню виступу Володимира Плетюка учасники жваво долучалися до спілкування та задавали чимало актуальних запитань, розповідали про свої громади та зверталися до Володимира за рекомендаціями й порадами.

Вже завтра ця група учасників продовжить своє навчання, зокрема працюватиме над розробкою проєктів соціальної дії, матиме можливість детально обговорити проєктний цикл та, звісно, обмінятися досвідом, ну, і, загалом, отримає додаткові можливості для участі у програмах, проєктах, оголошених Британською радою.

______________

Онлайн-тренінг проводиться Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).