Від громади до проєкту соціальної дії

Від громади до проєкту соціальної дії, або завершення 5-го тренінгу за Програмою Активні громадяни.

Впродовж двох насичених днів, 17 та 18 грудня, команда ІнСорс та учасники й учасниці онлайн-тренінгу активно попрацювали після виснажливого робочого передноворічного тижня, що лиш підкреслює проактивність та цілеспрямованість завершувати почате. Доцільно зауважити, що ця група учасників розпочала навчання минулого тижня та працювала впродовж 10-12 грудня.

Цієї п’ятниці учасники мали змогу послухати історії успіху та поставити актуальні питання експерту Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад Володимиру Плетюку, який розповідав про роль громадської активності в розвитку територіальних громад. Також активні громадяни презентували домашні завдання, які вони виконували впродовж тижня – картування громад за допомогою онлайн сервісу Padlet. Сервіс дозволяє використовувати надзвичайно велику кількість додаткових функцій, які за потреби можна динамічно використовувати для інформування про проблеми громади, про туристичні локації, заклади соціальної та адміністративної сфери тощо.

Іншим домашнім завданням було формування Дерева проблем в об’єднаних групах, яке сьогодні кожна командна успішно перетворила у Дерево цілей. Учасники також попрактикувалися з написання демоверсії проєкту соціальної дії, в яке включили необхідні завдання, заходи, відповідальних осіб, терміни, описали цільову аудиторію, а також послухали про важливість вимірювання ефективності проєкту.

Від сьогодні активних громадян стало на два десятки більше, з чим ми вітаємо спільноту Активних громадян і завзяту команду ІнСорс.
_____________
Онлайн-тренінг проводиться Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).