Планування проєктів соціальної дії

Четвертий день тренінгу вже як традиція – це не лише планування проєктів соціальної дії, а й невеликий випуск учасників та учасниць Програми “Активні громадяни” British Council Ukraine. Цьогоріч це ще й перший випуск у команди ІнСорс.

День розпочався з напрацювань у домашніх групах Дерева проблем, що викликало значне обговорення учасників, обмін досвідом та практичними порадами щодо тієї чи іншої проблеми. Шляхи вирішення ж формували під час роботи над Деревами цілей. Групи обрали надзвичайно важливі проблеми для громад – низька зацікавленість молоді в розвитку громади, відсутність безбар’єрного простору, низький рівень активності жінок, які тимчасово не працюють, та відсутність системи роздільного збору сміття.

В другій половині тренінгу учасники ознайомилися з теоретичною складовою проєктного циклу та залученням стейкхолдерів до ініціалізації проєктної ідеї, планування, реалізації, моніторингу й оцінки проєкту. Після цього, попрактикувалися з написання “промо” майбутнього проєкту соціальної дії. По завершенню, ознайомили із важливістю визначення індикаторів результативності та ефективність проєктної діяльності, які покликані допомогти порівняти бажані результати з наявними в рамках впровадження певної діяльності.

Хочеться зазначити, що робота учасників впродовж усіх днів тренінгу прямо таки “кипіла”, їх прагнення втілювати ідеї “запалює” та мотивує. Сподіваємося, їх інтерес та активізм дозволить впроваджувати ініціативи та проєкти ще з більшим завзяттям, що спонукатиме об’єднуватися й заручитись підтримкою громад (та усіх зацікавлених сторін – мешканців, бізнесу влади, неурядового сектору та ЗМІ).

#ПрямуємоРазом#activecitizens#activecitizensua#ngoinsource#insource#інціативитворятьзміни#гоІнсорс#Інсорс#ТворимоІніціативиСерцями

Онлайн-тренінг проводиться Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).