Другий потік-2022 учасників онлайн-тренінгу “Активні громадяни” цими вихідними завершив своє навчання

У суботу, 21 травня, учасники працювали над модулем “Я і Ти: громада”. Під час заняття напрацювалися характеристики того, що таке громада, а також аналізували, хто і за що відповідає під час прийняття рішень.

У другій половині тренінгу учасники мали зустріч з Володимиром Плетюком, експертом з місцевого самоврядування, координатором Асоціації ОТГ в Тернопільській області та членом Тернопільського відділення впровадження Програм UNESCO в Україні.

Володимир Плетюк розповідав про вплив іміджу громади на її сталий розвиток, поділився своїм досвідом промоції територіальної громади та ознайомив з інструментами, які збільшують впізнаваність й створюють прозорі і довірливі взаємини з мешканцями. Багато уваги у своєму виступі експерт приділив важливості роботи над впізнаваністю громади як методом залучення грантових коштів та інвестицій.

Фінальний тренінговий день, 22 травня, був сфокусований на напрацюванні навичок розробки проєктів соціальної дії. Учасники тренувалися формувати Дерева проблем та перетворювати їх у Дерева цілей. Навчилися визначати мету проєкту, а також конкретизувати завдання та заходи.

В другій половині цього тренінгового дня учасники ознайомилися з теоретичною складовою проєктного циклу та залученням стейкхолдерів до ініціалізації проєктної ідеї, планування, реалізації, моніторингу й оцінки проєкту. Після цього, попрактикувалися з написання “промо” майбутнього проєкту соціальної дії.

Хочеться подякувати учасникам тренінгу та його спікерам за активність, налаштованість працювати, вчитися та розвивати себе, громади та Україну.
___________________
Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).