Насиченні вихідні завдяки “Активним громадянам”

Впродовж двох насичених днів, 11 та 12 травня, нашою командою в межах Програми “Активні громадяни” Британської Ради в Україні проведено першу частину онлайн-тренінгу для рекордної кількості учасників та учасниць. 

11 травня

Учасники знайомилися, ділилися очікуваннями від тренінгу, спільно сформували стратегічну мету Програми “Активні громадяни”, яка будується на двох “китах” сталості та довірі й взаємодії, а також коротко ознайомилися із “річкою активних громадян”. У цей день вдалося попрацювати над модулем 1 “Я і моя ідентичність”: розібрали індивідуальні цінності та, працюючи в групах, напрацювали цінності Активного громадянина. Що цікаво, що у більшості груп однією з ключових цінностей була – Свобода. Також говорили про явні та приховані ідентичності особистості, опрацювали поняття “гендер та стать”. 

12 травня

Другий день тренінгу розпочали з домашнього завдання – Мережа Активних громадян та модулю 2 “Я і Ти: діалог”. Учасники проаналізували важливість чути співрозмовника на прикладі притчі, розібрали відеосюжети на предмет відмінності діалогу та інших видів комунікації. 

Чи не найцікавішою частиною тренінгового дня було дуже жвава презентація спікера Сергія Толстіхіна  “Активність як джерело змін в громаді на прикладі Староушицької громади та Бакоти”. Сергій – експерт з розвитку туризму в громадах, власник садиби “Дім мандрівника”, розробник туристичних маршрутів, відвідав 31 країну на велосипеді, ведучий і автор телепрограм про туризм. Він представив свій досвід розвитку туризму на рівні громади, презентував реалізовані ним проєкти та розповів проте, чим займається зараз, зокрема те, чому важливо не забувати розвивати туризм під час війни.

Онлайн-тренінг проводиться Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).