Відбувся вебінар щодо використання бізнесом реклами, ціноутворення та дотримання прав споживачів

14 травня ми провели вже третій вебінар у межах проєкту «Розвиток консультативних пунктів для бізнесу в територіальних громадах Тернопільської області». Спікерами та спікерками події стали фахівці та фахівчині Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. 

З ними учасники заходу мали нагоду поспілкуватися більше про захист прав споживачів, дотримання вимог про рекламу, ринковий нагляд та ціноутворення. Зокрема, проговорили, як ми можемо отримати відшкодування після придбання товару неналежної якості, як саме відбувається перевірка планового та непланового ринкового нагляду державною службою, порядок змін тарифів на комунальні послуги, особливості розміщення та поширення реклами.

А ось декілька нюансів про рекламу, на які звернув увагу один зі спікерів вебінару:

  • за яких умов вашу рекламу можуть демонтувати, а вас оштрафувати;
  • приклади локальної реклами, яка містить сексизм;
  • яка саме реклама вводить в оману споживачів;
  • – яку саму інформацію, крім цифри, варто зазначити, рекламуючи знижки;
  • – чому акцію 1+1=3 заборонено використовувати на алкогольні напої.

До речі, а ви знали, що можна звернутися за безоплатною консультацією про ці та інші нюанси до Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області?

Вебінар організовано в межах проєкту «Розвиток консультативних пунктів для бізнесу в територіальних громадах Тернопільської області», що реалізується Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» у співпраці з Тернопільською обласною військовою адміністрацією в межах проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення», що фінансується урядом Швеції представленим Шведським агентством з питань міжнародної співпраці (SIDA) та імплементується Програмою Розвитку ООН (UNDP) в Україні.