«Культурна спадщина Сатанова. 3D-loading» — фотограмметричне сканування трьох пам’яток архітектури Сатанова

2 серпня ГО «ІнСорс» розпочала чи не найважливіший етап проєкту «Культурна спадщина Сатанова. 3D-loading» — фотограмметричне сканування трьох пам’яток архітектури Сатанова, яке здійснюється спільно з командою SKEIRON. На основі відзнятих та зібраних даних SKEIRON відтворять первинний вигляд цих пам’яток у 3D-моделях.

Також у Сатанові приїхала команда медіаспільноти «Файне місто», яка готуватиме відеоматеріали про проєкт, над яким ми працюємо.

У перший день ГО «ІнСорс», SKEIRON та медіаспільноті «Файне місто» вдалося:

  • поспілкуватися із селищним головою Альбертом Собковим, який активно долучається та сприяє реалізації проєкту;
  • записати інтерв’ю з Дмитром Полюховичем — журналістом, краєзнавцем, туристичним гідом; пан Дмитро від 1992 року і дотепер є кореспондентом та штатним журналістом низки загальнонаціональних та регіональних видань;
  • розпочати зйомки інформаційного відеоматеріалу про проєкт «Культурна спадщина Сатанова. 3D-loading»;
  • відвідати пам’ятки архітектури міста (Міська брама, Сатанівський замок, Свято-Троїцький монастир, синагогу та млин);
  • детально запланували план робіт на найближчий тиждень, які треба зробити безпосередньо на локаціях об’єктів культурної спадщини.

Проєкт «Культурна спадщина Сатанова. 3D-loading» реалізується Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» у співпраці з «ГО Осередок змін» за підтримки Українського культурного фонду в межах конкурсної програми «Культурна спадщина».

Зміст цієї публікації не є офіційною позицією Українського культурного фонду.