Візит керівниці ГО «Жінки Бессарабії» до команди ІнСорс

2-4 липня з ознайомчим візитом нашу команду відвідала Ганна Шаманська, керівниця ГО «Жінки Бессарабії». 

Громадська організація «Жінки Бессарабії» реалізує проєкти для підсилення, розвитку й підтримки місцевої молоді, жінок та дівчаток на Одещині. Команда нашої організації співпрацює з ГО «Жінки Бессарабії» з березня 2024 року в напрямку посилення їх організаційного розвитку. І ось нарешті ми мали можливість зустрітися в Тернополі.

Під час триденного візиту відбулося:

  • знайомство з командою ІнСорс;
  • практичне заняття з Аллою Дахновець, проєктною менеджеркою ІнСорс, щодо особливості фінансового менеджменту громадських організацій;
  • ознайомлення з практичними аспектами роботи ГО «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» під час участі у воркшопі;
  • практичне заняття з Богданою Капіцою, комунікаційною менеджеркою ІнСорс, для ознайомлення з практичними кейсами висвітлення подій у соціальних мережах;
  • спільно з Іванною Мригою, керівницею ІнСорс, візит до партнерської організації «Медіаспільнота «Файне місто» та спілкування там із журналісткою та режисеркою Аллою Демко.

Ось як своїми враженнями поділилася керівниця ГО «Жінки Бессарабії» Ганна Шаманська: 

«Перш за все, такі поїздки дають можливість «розвіртуалізуватися» менторам і менті, познайомитися ближче, а значить і глибше зрозуміти потреби організації-мент. На мою суб’єктивну думку, ще одним важливим аспектом такої опції, як дружні візити, є можливість подорожувати країною, відкривати для себе нові міста, ламати стереотипи та упередження. Я отримала змогу стати учасницею воркшопу, який проводила команда ГО «ІнСорс», потрапила, так сказати, у залаштунки й підготовки, й реалізації заходу. Корисно було побачити, які в команди-менторки організаційні процеси, як взаємодіє команда».

Менторська програма 5.0 для підсилення адвокаційних та інших спроможностей організацій громадянського суспільства з різних куточків України впроваджується в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Ukrainian Center for Independent Political Research та Центр демократії та верховенства права  завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна.