«Активні громадяни», громада і третій тренінговий день

30 жовтня Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” продовжив проводити онлайн-тренінг за програмою «Активні громадяни» (Active Citizens Ukraine) для третьої хвилі учасників та учасниць.

Ця субота була присвячена модулю «Ми та громада». Учасники аналізували те, хто і за що відповідає на локальному та всеукраїнському рівнях, говорили про співвідношення повноважень та як використовувати ці знання при реалізації місцевих проєктів та ініціатив.

Про вплив молоді на розвиток громади, важливість підтримки молодіжних ініціатив та необхідність залучення молодого покоління до прийняття рішень на місцевому рівні учасникам онлайн-тренінгу розповів Володимир Плетюк, експерт Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад.

Експерт також поділився своїм практичним досвідом, думками щодо того як пандемія COVID-19 вплинула на громадську активність та молодь, а також відповів на питання від учасників тренінгу.

Четверний тренінговий день буде присвячений розробці проєктів соціальної дії, які вже в середині листопада слід подати на конкурс від Британської Ради.

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).