Прихистки міста Хоростків (Тернопільська область)

У Хоростківській територіальні громаді, що на Тернопільщині, зараз функціонує 4 прихистки для внутрішньо переміщених осіб, 2 з яких знаходяться безпосередньо у місті Хоростків.

Команда ГО “ІнСорс” в межах проєкту “Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області” поспілкувалася з жителями цих шелтерів. Люди вдячні місцевим мешканцям та владі за допомогу, підтримку та ті умови тимчасового проживання, які тут для них створені. 

Спілкуючись з нашою командою, люди поділилися своїми історіями: як вони тікали від війни та як опинилися на Тернопільщині. А  також розповіли про свої нагальні потреба, зокрема у побутовій техніці. Оскільки у цих прихистках проживає чимало людей, то відповідно не вистачає мікрохвильових печей, чайників, мультиварок, електричних плит тощо.

Наша команда спільно з партнерами вже найближчим часом облаштує ці два шелтери необхідною побутовою технікою. Крім цього, передамо продуктові та непродуктові набори для внутрішньо переміщених осіб.

Проєкт «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» втілюється  Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” в межах програми «Шелтер», що реалізується Фонд Східна Європа за фінансової підтримки Foundation de France.