Групи самопідтримки: як це працює?

З травня команда ГО “ІнСорс” організовує групи самопідтримки для внутрішньо переміщених осіб, що були змушені покинути свої домівки та зараз тимчасово проживають на Тернопільщині. Цей метод роботи доводить свою ефективність, допомагаючи людям подолати стрес, швидше та комфортніше адаптуватися до нових умов життя, знайти нових друзів та відволіктися від щоденних клопотів.

В межах проєкту «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” розпочинає зустрічі груп самопідтримки для переселенців Хоростківської територіальної громади. А про те як це працює і чому такі зустрічі є ефективними, розповідають їхні менторки.

«Провівши групи самопідтримки у Шумську, ми зрозуміли, наскільки вони потрібні людям. Це досить цікавий досвід спілкування, який необхідний кожному з нас, адже зараз живемо у непростий час. Всім людям інколи потрібно поспілкуватися з іншими та відволіктися від щоденних думок та проблем. Саме цим ми займаємося у наших групах самопідтримки. Крім того, на  зустрічах присутні елементи  арттерапії, які є досить ефективним методом антистресу та усунення бар’єрів у спілкуванні. Тож будемо раді зустрічі!»

Марія Гіжицька, менторка груп самопідтримки 

«Група самопідтримки схожа на аптечку, де можна знайти щось для себе, для зняття емоційної напруги, саморегуляції. Коли люди стикаються зі стресовими ситуаціями  вона внутрішньо напружується, з’являється апатія, роздратування, пригніченість тощо. Групи допомагають усвідомити свій внутрішній стан, виплеснути його, вчитися «не горіти», а трішки розслабитися і відчути себе краще. Це особливо актуально у теперішній час, адже наші емоції та внутрішні ресурси працюють на максимум».

Оксана Олексієвець, менторка груп самопідтримки  

Якщо Ви теж відчуваєте потребу та бажання приєднатися до однієї з таких груп, то пишіть нам office@insource.com.ua

Проєкт «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» втілюється Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” в межах програми «Шелтер», що реалізується Фонд Східна Європа за фінансової підтримки Fondation de France.