Відбулася зустріч групи самопідтримки та майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок

15 вересня у місті Хоростків провели першу зустріч груп самопідтримки для внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають у Хоростківській громаді. Учасники поспілкувалися про актуальне, поділилися життєвими історіями та емоціями. Було багато підбадьорливих слів, щирих посмішок та позитивних вражень.

В громаді зараз перебуває чимало дітей-переселенців, які вже пішли навчатися у місцеві школи, розвивати свої таланти у тутешніх гуртках та активно заводять друзів серед хоростківських однолітків. Саме для цієї молоді команда ГО “ІнСорс” організувала майстер-клас зі створення ляльок-мотанок.

Оксана Олексієвець, менторка груп самопідтримки, майстриня розповідає: “Приємно бачити таку велику кількість людей на заході. Я вважаю, що зараз є необхідність популяризувати, розповсюджувати та зберігати надбання народно-побутового мистецтва, культивувати й продовжувати національні традиції. Саме тому обрала в доповнення до групи самопідтримки майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. У кожного вийшов красивий результат, усі отримали маленький оберіг, зроблений своїми руками.”

__________________

Проєкт «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» втілюється Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” в межах програми «Шелтер», що реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Fondation de France.