Стартувала нова серія онлайн-тренінгів «Активні громадяни»

1 жовтня  фасилітатори ГО «ІнСорс» розпочали чергову серію онлайн-тренінгів за програмою «Активні громадяни», від Британської Ради.  До активності долучилися учасники та учасниці з 17 регіонів України.  Серед них багато зацікавлених в залучені грантів для своїх громад та допомозі військовими й ВПО. Упродовж  чотирьох  вихідних вони навчатимуться розуміти свій потенціал, місце в громадському суспільстві та розвивати власні проєкти.

Серія тренінгів складається з п’яти  модулів:  «Я: ідентичність і культура»,  «Я і ти: діалог»,  «Ми — громада»,    «Планування та  реалізація проєкту соціальної дії». Під час першого тренінгу учасники та учасниці працювали  над модулем  «Я: ідентичність і культура». Вони розібрали індивідуальні цінності та під час групового обговорення напрацювали цінності активного громадянина.

Для мене «Я: ідентичність і культура» означає  не боятися висловлювати свої ідеї, навіть якщо вони смішні та наївні. Навіть такі ідеї з допомогою інших можна реалізувати»,  —  розповідає учасниця тренінгу Мар’яна.

Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine). Наступні онлайн-тренінги цієї серії пройдуть 2, 8 та 9 жовтня. Після чого учасники та учасниці зможуть, податися на міні-гранти від Британської Ради для реалізації проєктів у своїх громадах.