У Кременці презентують мандрівну виставку «На Зламі»

8 листопада о 11:00 в приміщені Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка (м. Кременець, вул. Ліцейна 1, корпус 1) відбудеться відкриття мандрівної виставки «На Зламі» про зміни в життя цивільного населення з 2014 року через війну на Сході України.

Виставка об’єднує статистичні дані зі свідченнями постраждалих. Вона демонструє особисті переживання звичайних українців, злам їхнього рутинного життя та родин. Виставка описує правовий вакуум та незаконні ув’язнення на окупованих територіях, а також звертає увагу на проблеми адаптації ВПО.

«На Зламі» створена з метою осмислення теми війни в Україні, впливу збройного конфлікту на цивільне населення.

Україною виставка мандрує з 2019 року. З того часу «На Зламі» побувала в понад 30 містах України. Напередодні виставка експозиціонувалася в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини.

Запрошуємо відвідати відкриття в м.Кременець!

Презентація та створення виставки «На Зламі» стали можливими у рамках проекту «Уповноваження громадського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу», що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Україна) спільно з Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” та партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.