Наша команда розпочала ще один онлайн-тренінг «Активні громадяни»

Попри труднощі з електроенергією, команда «ІнСорс» знову зібрала вмотивованих громадян та громадянок з 19 регіонів України на онлайн-тренінг «Активні громадяни». Цієї суботи відбувся перший такий тренінговий день, а попереду ще три.

Учасники розповіли, що завдяки цій ініціативі хочуть отримати корисні знайомства для подальшої співпраці, навички для написання грантів та залучення молоді до різних ініціатив. Однак найбільше їх цікавить, як ефективно втілювати соціально-корисні проєкти. Власне, усі активності тренінгу «Активні громадяни» спрямовані на те, щоб учасники навчилися реалізовувати проєкти соціальної дії у своїх громадах.

Упродовж чотирьох днів усі учасники працюватимуть із такими модулями:

«Я: ідентичність і культура». Навчатимуться розуміти свої цінності, бо саме вони впливають на майбутні проєкти.

«Я і ти: діалог». Дізнаватимуться, як знайти тих, хто розділяє їхні цінності та ідеї. У проєкті усі працюють на загальний результат, але кожен/а вносить щось своє.
«Ми — громада». Саме громада має вирішувати наскільки важливий проєкт для неї. Будемо разом розмірковувати, які проблеми є у громадах, та як соціально-важливі проєкти можуть їх вирішити. 

«Планування проєкту та реалізація». Наша команда не тільки розповість про проєкти соціальної дії, а й  проконсультує, як написати проєктну заявку.


Цього разу учасники працювали над модулем «Я: ідентичність і культура». А до наступних вихідних вони мають невелике завдання, яке допоможе їм краще познайомитися між собою.

Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine). Наступні частини онлайн-тренінгу пройдуть 20, 26 та 27 листопада. Після чого, учасники та учасниці зможуть податися на міні-гранти від Британської Ради для реалізації проєктів у своїх громадах.