EU4BUSINESS ТА ЦЕНТР РОЗВИТКУ ІНІЦІАТИВ “ІНСОРС” СПІВПРАЦЮВАТИМУТЬ ЗАРАДИ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ В ПІВНІЧНІЙ ЧАСТИНІ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11 травня 2023 року в новоствореному коворкінг-просторі для підприємців Лановецької територіальної громади відбулася презентація ініціатив, націлених на розвиток малого і середнього підприємництва в Північній Тернопільщині в межах реалізації програми EU4Business.

У ході заходу відбулася пленарна сесія за участю запрошених гостей, представників територіальних громад та команди реалізаторів проєкту.

План розвитку бізнесу Північної Тернопільщини з фокусом на консолідацію територіальних громад презентували: Іванна Мрига, голова Центру розвитку ініціатив “ІнСорс”; Оксана Качурівська, голова ГО «Вест Юкрейн Діджитал», керівниця «Дія.Бізнес.Тернопіль»; Олег Казмірчук, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Лановецької міської ради; Андрій Смаглюк, голова Кременецької міської ради; Іван Панат, представник Фонду розвитку підприємництва; Валерія Колісніченко, проєктна координаторка програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Модерувала подію Яна Шайнюк.

У другій половині дня учасники й учасниці заходу взяли участь у роботі фокус-групи: «Перспективні напрямки бізнесу в громадах північної Тернопільщини: бачення мешканців». Фасилітувала цю роботу Іванна Мрига, яка спільно з представниками Лановецької, Кременецької та Збаразької громад напрацьовували перспективні та затребувані напрями розвитку власної справи на місцевому рівні. Цей вид роботи заохотив учасників та учасниць до активного діалогу, обміну думками та конструктивних дискусій.

______

Захід організовано Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Зміст публікації є виключною відповідальністю Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ.