Бізнес-школа «B2B School»: відбувся тренінг «Податкова звітність»

В коворкінг-просторі для підприємців Лановецької територіальної громади в межах роботи бізнес-школи «B2B School», яка працює завдяки співпраці з програмою EU4Business, Фондом розвитку підприємництва та Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» 08 червня відбувся тренінг на тему «Податкова звітність».

Тренерка заходу – Людмила Швабська, бухгалтерка та консультантка з підприємницького права.

Під час навчання учасники та учасниці школи дізналися про те, як відбувається реєстрація ФОП, обрання системи оподаткування та визначення КВЕДів. Багато уваги було приділено обговоренню видів систем оподаткування, видів податків та зборів. Тренерка детально розповіла про податкову звітність та вимоги до її подання, а також порядок подання податкової звітності до контролюючих органів.

Друга частина тренінгу була присвячена практичній роботі в електронному податковому кабінеті, а також опрацюванню практичних кейсів: подання декларації та звітності, що пов’язана з наявністю найманих працівників; укладення договорів цивільно-правового характеру з фізичними особами; укладення договорів з іншими фізичними особами-підприємцями, подання іншої звітності, запитів тощо.

Бізнес-школа «B2B School» продовжить свою роботу 22 червня.

_________________________

Захід організовано Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Зміст публікації є виключною відповідальністю Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.