Проєкт Stezha в умовах пандемії

«Стежа» – незалежний медіапроєкт від команди громадської організації «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс». Його реалізацію було розпочато у жовтні 2019 року як відповідь на гостру нестачу якісного медійного продукту на місцевому рівні. При цьому виявився затребуваним саме сучасний відеоконтент, який буде наповнюватися новими матеріалами на постійній основі.

Оскільки з початку реалізації проєкту було чітко обумовлено, що Stezha не матиме жодного територіального обмеження, відповідно на 2020 рік команда ГО «ІнСорс» запланувала ряд поїздок та зйомок у різних населених пунктах Тернопільщини та Рівненщини. Проте обставити склалися по-іншому, через пандемію Covid-19 довелося змінювати плани та пристосовуватися до нових умов.

Тож, оскільки команда проєкту не змогла вчасно розпочати заплановані зйомки, то починаючи з березня 2020 року, було прийнято рішення запустити серію тематичних публікацій «Шумська громада в обличчях»: про активних, цікавий та творчих жителів Шумської об’єднаної територіальної громади, використовуючи наявні архівні матеріали.

Окрім цього, за час карантину розроблено онлайн-путівник «На стежі прекрасного», який складається з 40 відеороликів, що демонструють красу сіл Тернопільщини та Рівненщини з висоти пташиного польоту. Частина цих відео вже опублікована на YouTube-каналі ГО «ІнСорс», решта відеороликів стане доступною загалу вже незабаром.

Важливо наголосили, що і сам проєкт Stezha в цілому, і окремі відеоролики про конкретно взяті населені пункти створені лише силами громадської організації «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» та ніколи не фінансувалися ні з коштів місцевого бюджету, ні з будь-яких державних програм, ні від приватних осіб чи донорських організацій.

Stezha – це амбітна ініціатива творчої команди створювати якісний професійний візуальний продукт. Зовсім скоро в команди проєкту нарешті розпочнуться робочі поїздки, а це означає –  багато класних фото і відео. Отож, слідкуйте за нами і надалі!