В місті Шумськ запрацює кіноклуб

Громадська організація «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» уклала договір про співпрацю з найбільшим і найпрестижнішим кінофестивалем документального кіно Docudays UA. Таким чином, завдяки цій співпраці вже з лютого місяця в місті Шумськ розпочне роботу постійно діючий кіноклуб «Docudays UA при ГО «ІнСорс.

Варто зазначити, що Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» останні кілька років систематично організовує у Шумській громади тематичні кінопокази, а також є засновником та організатором Відкритого кінотеатру, що вже три роки поспіль працює у літні місяці в місті Шумськ.

Що ж до кінофестивалю Docudays UA, то він є частиною ініціативи «Мережа DOCU/КЛУБів за реформи» – це дворічний всеукраїнський проєкт, який сприяє місцевому розвитку та демократичним реформам у сфері прав людини за допомогою документального кіно, а також націлений на співпрацю й розбудову спроможності місцевих органів влади та громадянського суспільства.

Сьогодні медіатека Мережі DOCU/CLUB налічує 112 фільмів, серед яких номінанти кінопремії «Оскар», призери кінофестивалю «Санденс» та інших знакових фестивалів.

Тож вже в найближчі тижні команда ГО «ІнСорс» запросить жителів Шумська та Шумської громади подивитися спільно цікаву та актуальну кінострічку.