Проєктний менеджмент для активних громадян, день 4 завершальний

31 жовтня відбувся завершальний день онлайн-тренінгу за програмою “Активні громадяни” (Active Citizens Ukraine), проведений командою Центру розвитку ініціатив “ІнСорс”.

Першим етапом сьогоднішньої роботи та проєктного менеджменту загалом стало Дерево проблем. Саме цей інструмент дозволяє віднайти першочергові причини виникнення проблем, оскільки зазвичай ми стикаємося вже з наслідками невирішених та не усунутих першочергових факторів. Дерево проблем учасники трансформували в Дерево цілей, шляхом реверсування негативних тверджень в позитивні, з чим, до речі, успішно справилися.

Який же проєктний менеджмент без розуміння проєктного циклу, його тривалості, ресурсів, часових рамок, діяльностей, отримання вигод, систематичності дій для досягнення цілі. Окрім цього, учасники мали змогу попрактикуватися у виокремлені цільової аудиторії, а також тим, як їх інформувати та залучати до планування і реалізації проєктів. Навчилися формулювати кількісні та якісні показники для ефективного моніторингу та оцінки проєктної діяльності.

Впродовж цього тренінгового дня учасники багато працювали в групах, вибудовуючи орієнтовні плани соціальних дій та презентуючи їх. Така робота є надзвичайно ефективною навіть в онлайн форматі.

Вітаємо усіх учасників та учасниць третього випуску з успішним його завершенням, результатом якого стане отримання сертифікатів від Британської ради.

У зв’язку з оголошенням “Конкурс підтримки проєктів соціальної дії” в учасників було надзвичайно багато питань. Саме тому додатково ще раз нагадуємо про інформаційну сесію, яку ми організовуємо для всіх випускників та випускниць онлайн-тренінгів, яку заплановано 7 листопада о 15:00.

Реєстрація для участі за посиланням: https://forms.gle/dvHmB53G7jXtWvNa8

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).