Активні громадяни за конструктивний діалог

“Я і ТИ: діалог” – саме ця тематика стала основою другого дня онлайн-тренінгу “Активні громадяни” (Active Citizens Ukraine), а тому не дивно, що сьогодні учасники багато спілкувалися, ділилися власним досвідом та дискутували.

Під час навчання учасники використовували інструменти ведення групового діалогу та набували навички роботи з конфліктами. Така методика навчання дозволяє розвивати у громадських активістів миробудування та допомагає розуміти важливість якісного розв’язання проблем й конфліктів на місцевому рівні.

Також учасники мали змогу проаналізувати відеосюжети, які демонстрували різні типи спілкування, після чого розмірковували та ділилися власними припущеннями, що вони розуміють під поняттям діалогу та з’ясували, що діалогом не є.

Важливим навиком для ефективного діалогу є правильно сформовані запитання та вміння слухати співрозмовника(-ів). Саме таке уміння вести аргументований діалог, доводити власну думку, критично мислити та активно слухати.

_____________

Онлайн-тренінг проводиться Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).