Активні громадяни та проєкти соціальної дії

5 грудня міжнародна спільнота святкує День волонтера(-ки). Приємно відзначити, що саме сьогодні ще й відбувся Випуск четвертої групи учасників за програмою “Активні громадяни” (Active Citizens Ukraine), проведений командою Центру розвитку ініціатив “ІнСорс”.

Останній тренінговий день традиційно присвячений виконанню практичних завдань з проєктного менеджменту. Так, першим етапом було Дерево проблем, яке учасники успішно трансформували у Дерево цілей (питань, обговорень та рекомендацій було надзвичайно багато). Після цього, відбулося обговорення проєктного циклу, його тривалості, ресурсів, часових рамок, важливості аналізу та моніторингу.

Окрім цього, учасники мали змогу попрактикуватися у написанні плану соціальної дії. Ця робота викликала жваве обговорення, обмін рекомендаціями та озвучення власного досвіду.

Варто зауважити, що більша частина сьогоднішнього тренінгового дня відбувалася у мінігрупах, що, ми сподіваємося, дозволило учасниками краще познайомитися один з одним та заклало основи майбутніх партнерств.

Щиро радіємо за наших учасників та учасниць четвертого випуску, які активно навчалися впродовж двох останніх тижнів та отримають сертифікати від Британської ради. А від Центру розвитку ініціатив “ІнСорс” отримають подальшу підтримку, супровід у написанні та реалізації проєктів соціальної дії, активну взаємодію й інформування через різні канали комунікації.

____________

Онлайн-тренінг проводиться Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).