Онлайн активності від ІнСорс повертаються

У цей важкий час для України та всіх українців ми не полишаємо виконання взятих на себе обов’язків, створення можливостей для набуття нових компетенцій та прагнення до збільшення кількості ініціативних українців та українок.

Тож ми відновили проведення онлайн-тренінгів за Програмою “Активні громадяни”. Зокрема, 14 та 15 травня, відбулася перша половина тренінгу для учасників, відібраних до участі ще в лютому.

В суботу учасники визначали свої цінності, які, варто зазначити, змінилися під впливом останніх подій та сучасних реалій життя. Завдяки роботі в малих групах виокремили ідентичність активного громадянина та попрацювали зі стереотипами, а також явними й прихованими сторонами наших особистостей.

В неділю під час тренінгу говорили про діалог, його різновиди, різницю між діалогом та полемікою. На основі притчі про слона та сліпців, зробили висновки про неможливість суджень про ситуацію, з якою безпосередньо не зіштовхнулися. Хорошим прикладом став коментар однієї з учасниць про “диванних експертів”.

Другою частиною цього тренінгового дня був виступ на тему “Активність як джерело змін в громаді на прикладі Староушицької громади і Бакоти”. Цей виступ був загальнодоступним за попередньої реєстрації.

Спікер – Сергій Толстіхін, експерт з розвитку туризму в громадах, власник садиби “Дім мандрівника”, розробник туристичних маршрутів, відвідав 31 країну на велосипеді, ведучий і автор телепрограм про туризм.

Експерт поділився власним досвідом розвитку туризму на локальному рівні, продемонстрував приклади реалізованих проєктів. Також Сергій розповів, чому, на його думку, важливо продовжувати розвивати туризм під час війни та продемонстрував, як це можна робити на власному прикладі.

Продовження тренінгу буде на наступні вихідні, 21 та 22 травня.

___________________

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine)