Завершився кінцевий тренінг за Програмою “Активні Громадяни”

Впродовж 18-19 червня фасилітатори ГО “ІнСорс” продовжили працювати з рекордною для нашої команди групою учасників та учасниць. Тенденції, з якими учасники прийшли у воєнний час на Програму “Активні громадяни”, прослідковувалися у всіх аспектах роботи протягом всіх 4-ох днів тренінгу.

У суботу, 18 червня, група опрацьовувала модуль “Я і Ти: громада”, багато спілкувалися про те, хто та які рішення приймає у громаді, як це працює “де-факто” та “де-юре”. У другій половині тренінгу учасники мали зустріч з Володимиром Плетюком, експертом з місцевого самоврядування, координатором Асоціації ОТГ в Тернопільській області та членом Тернопільського відділення впровадження Програм UNESCO в Україні. Володимир Плетюк розповідав про вплив іміджу громади на її сталий розвиток, поділився своїм досвідом промоції територіальних громад, розповів про особливості життєдіяльності громад під час війни, про ті виклики, з якими вони стикаються та про їх актуальні потреби на даних момент.

У неділю, 19 червня, учасники тренінгу представили напрацювання, виконанні під час роботи з домашнім завданням, а саме: “Дерево проблем”.

Учасники обрали проблеми, з якими працювали в малих групах:

✅ Незбалансований розподіл гуманітарної допомоги та доставлення до ВПО та потребуючих

✅ Пасивність виборців

✅ Екологічні проблеми

✅ Недостатнє патріотичне виховання молоді в епоху постправди: якого патріота і для якої держави ми виховуємо?

✅ Низька проінформованість про мінну небезпеку

✅ Екологічне забруднення території, зокрема через воєнні дії

Ця тематика проблем стало основою тренування учасників у розробці чернеток майбутніх проєктів соціальної дії. Також була можливість ознайомилися з теоретичною складовою проєктного циклу та залучення стейкхолдерів до ініціалізації проєктної ідеї, планування, реалізації, моніторингу й оцінки проєкту.

Щиро сподіваємося, що зовсім скоро ці ідеї стануть проєктами, які будуть підтримані Британською радою та іншими донорами. Дякуємо всім за роботу, віру в перемогу та залученість до проактивного творення майбутнього України.

Онлайн-тренінг проводиться Центром розвитку ініціатив “ІнСорс” за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).