Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області: результати проєкту

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Хоростківська територіальна громада активно приймала та продовжує приймати на своїй території внутрішньо переміщених осіб із різних областей.

Міська рада облаштувала чотири тимчасові місця перебування для тих, хто був вимушений покинути свої домівки. На цей час потік переселенців в громаду не зменшується, а з початком осінньо-зимового періоду лише збільшується.

Враховуючи те, що кількість переселенців у Хоростківській громаді постійно зростає, Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» за партнерської підтримки Фонд Східна Європа в межах програми «Шелтер», протягом трьох місяців (серпень-листопад) реалізовували проєкт «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» за фінансової підтримки Fondation de France

Завдяки проєкту закуплено 33 одиниці побутової техніки. При  цьому закуплено 13 одиниць великої побутової техніки: холодильник (5 шт.), електрична  плита (4 шт.), пральна машина (4 шт.). Придбано також 20 одиниць дрібної побутової техніки: мікрохвильова піч (5 шт.),  мультиварка (4 шт.), чайник електричний (5 шт.), дошка для прасування  (4 шт.), порохотяг (2 шт.). 

Все обладнання передано для прихистків та використовується за призначенням.

Здійснено закупівлю необхідних продуктів для формування  продуктових наборів. Склад одного продуктового набору: Олія 1 л, макаронні  вироби 1 кг, гречка 1 кг, рис 1 кг, цукор 1 кг, чай, крупа пшенична 800 г, горох 900 г.

Здійснено закупівлю необхідних непродовольчих товарів для  формування непродовольчих наборів. Склад одного непродовольчого набору: шампунь,  мило рідке, зубна паста, гель для душу, туалетний папір, пральний порошок, зубна щітка. Всього сформовано 100 непродовольчих наборів та 100 продуктових наборів, які було передано внутрішньо переміщеним людям, що проживають в прихистках та у приватних домогосподарствах Хоросківської територіальної громади.

78 громадян, які постраждали від військових дій, отримали психологічну допомогу у групах психологічної самопідтримки, які проводилися на базі прихистків громади та включали застосування методик з елементами арт терапії (творчих майстер-класів). Було проведено 8 групових заходів та 8 індивідуальних консультацій, які модерували менторки груп самопідтримки – Марія Гіжицька та Оксана Олексієвець.

Під час реалізації проєкту систематично здійснювалося інформування громадськості про потреби осіб, що постраждали від військових дій, а також висвітлювалися всі етапи реалізації даного проєкту. 

Команда Центру розвитку ініціатив “ІнСорс” дякує всім, хто долучився до реалізації проєкту «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» – донорам, партнерам, представникам місцевого самоврядування, активістам, волонтерам та всім небайдужим.

Продовжуємо працювати для перемоги України!

__________________

Проєкт «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» втілюється Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” в межах програми «Шелтер», що реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки @Fondation de France.