Понад 80 учасників дізналися про грантові можливості для розвитку бізнесу

Сьогодні на вебінарі для тих, хто хоче розвивати власний бізнес, говорили про такі грантові програми як «Власна справа», «Грант для ветеранів та членів їх сімей» та особливості надання грантів для створення або розвитку переробних підприємств, що реалізується в рамках програми «єРобота». На онлайн-подію завітали 84 учасників та учасниць. 

Ось коротко про що спілкувалися із нашими спікерами та спікерками.

Директор Тернопільського обласного центру зайнятості Микола Городецький розповів про безплатні послуги та різноманітні можливості від служби зайнятості для бізнесу, зокрема для учасників та учасниць бойових дій та членів їхніх сімей.

А ви знали, що одна з переваг мінігранів для військовослужбовців та ветеранів та ветеранок — те, що такі гранти не оподатковуються?

Про грантову програму «єРобота: НОВИЙ РІВЕНЬ» говорили з Ольгою Ревич, начальницею відділу мікрокредитування Тернопільського обласного управління АТ «Ощадбанк». Саме цей грант можуть отримати власники переробного бізнесу (іншими словами ФОПи із будь-яким КВЕДом від 10 до 33). А це — максимум 8 млн гривень для розвитку власного бізнесу. Але зверніть увагу, не менше 50% від вартості проєкту має бути профінансовано власними коштами. Як зазначила пані Ольга, гранти — це не лише про гроші, а й про зобов’язання бізнесу перед державою. Так, навіть після отримання гранту за невиконання певних грантових зобов’язань держава вимагатиме його повернення. 

Антон Рудий

Також на вебінар до нас завітали власники бізнесу, які успішно отримати та  реалізували гранти для своїх підприємств. Марта Краснощока розповіла, як із нульовим багажем знань про написання грантових заявок отримала кошти для майстерні брендового одягу «SisterCherries». А Антон Рудий розповів, як, вигравши грантовий проєкт, зміг розширити власну меблеву фабрику «Акант».

Вебінар організовується в межах проєкту «Розвиток консультативних пунктів для бізнесу в територіальних громадах Тернопільської області», що реалізується Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» у співпраці з Тернопільською обласною військовою адміністрацією в межах проєкту «Посилене партнерство для сталого розвитку», що фінансується урядом Швеції представленим Шведським агентством з питань міжнародної співпраці (SIDA) та імплементується Програмою Розвитку ООН (UNDP) в Україні.