Візит Хоростківської громади

Цього тижня команда ГО “ІнСорс” в межах реалізації проєкту «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» відвідала Хоростківська міська рада та поспілкувалася з жителями тутешніх прихистків для людей, які були змушені залишити свої домівки через повномасштабну війну росії проти України.

У ході візиту вдалося відвідати 3 шелтери та завдяки індивідуальному спілкуванні з переселенцями поновити інформацію про їхні нагальні потреби та запити.

Окрім цього, представники ГО “ІнСорс”, Ivanna Mryha, Володимир Плетюк та Віктор Смоляк, зустрілися з керівництвом Хоростківська міська рада – міським головою Степан Гладун та його заступником Петро Сліпець. Під час зустрічі з’ясували, що в громаді проживає понад 300 внутрішньо переміщених осіб та обговорили наші плани щодо роботи з ВПО на найближче майбутнє.

Міський голова також розповів про те, в яких напрямках зараз працює громада, аби забезпечити жителів прихистків всім необхідним. А також зазначив, що громада готова і надалі приймати в себе всіх, хто потребує тимчасового місця проживання.

Окрім цього, наша команда поспілкувалася з місцевими освітянами та соціальними працівниками, які зараз щодня працюють з внутрішньо переміщеними особами та допомагають їм комфортно адаптуватися у новому для них місці. Окрему увагу приділили погодженню спільного плану дій щодо організації психологічної підтримки та надання консультацій для ВПО за їхнім запитом.

_________

Проєкт «Підтримка прихистків Хоростківської громади Тернопільської області» втілюється Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” в межах програми «Шелтер», що реалізується Фонд Східна Європа за фінансової підтримки Fondation de France.