Продовжуємо онлайн-тренінги «Активні громадяни»

8 жовтня учасники та учасниці з різних регіонів України відвідали третій день тренінгу «Активні громадяни». Розпочали активність із презентації напрацювань домашнього завдання. Так, учасники та учасниці створили інтерактивну мапу цікавих та важливих об’єктів своєї громади. 

«Історія міста крута! Сподіваюся, коли його деокупують, ви приїдете в гості, і я вам його покажу», — розповіла про своє рідне місто Бердянськ Дарина Литвиченко.

Основну частину заняття присвятили темі “Громади” та впливу влади у ній. Учасники та учасниці в групах на життєвих прикладах зіставляли обов’язки та відповідальних у громаді.  

«Коли говоримо про ініціативи в громаді, дуже важливо розуміти, хто та що вирішує. У такому разі ми знатимемо, до кого звертатися з тим чи іншим питанням», — пояснила модераторка тренінгу Іванна Мрига.

Також всі активно працювали над створенням «Дерева проблем» та «Дерева цілей» — обов’язкових інструментів для підготовки власного проєкту. Уже в неділю, 9 жовтня, на учасників та учасниць чекає завершальний тренінг, де вони будуть доопрацьовувати ідеї проєктів соціальної дії.

Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні. Після завершення серії із чотирьох онлайн-тренінгів учасники та учасниці зможуть податися на міні-гранти від Британської Ради для реалізації проєктів у своїх громадах.