Стартувала друга осіння серія онлайн-тренінгів «Активні громадяни»

Команда «ІнСорс» розпочала ще один тренінг “Активні громадяни” від Британської Ради, який складається із чотирьох занять на вихідних. На цей набір зареєструвалися представники та представниці з одинадцяти регіонів України, серед яких шість ВПО.

«Ці тренінги — більше про спілкування між учасниками, а не про виступи модераторів. Тож, без вашої активної участі програма буде не такою насиченою», — наголосила на початку голова ГО «ІнСорс» Іванна Мрига.

Більшість присутніх розповіли, що хотіли б покращити навички реалізації проєктів, зокрема, розраховувати ризики, адаптувати проєкт до змін середовища, залучати гранти та партнерів. Крім цього, учасники та учасниці готові поділитися власними навичками у комунікаціях, креативних ініціативах та презентаціях.

Як зазначали фасилітаторки тренінгу, стратегічна мета програми «Активні громадяни» — створити світ, у якому люди мають можливість мирно й ефективно співпрацювати задля сталого розвитку своїх спільнот. Ця мета тримається на двох китах: довіра&взаєморозуміння та сталий розвиток.

Тож, у групах учасники та учасниці намагалися з’ясувати, що означають ці два поняття та як вони пов’язані з їхніми громадами. Зокрема, поділилася викликами та історіями успіху проєкті, які вже вдалося реалізувати.

Після того, як учасники разом з фасилітаторкою Аллою Дахновець опрацювали “Річку активних громадян”, розпочалася робота з першим модулем програми «Я: ідентичність і культура».

Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні. Наступні онлайн-тренінги цієї серії пройдуть 23, 29 та 30 жовтня. Стежте за оновленнями на нашому сайті та соцмережах. Після завершення тренінгів, учасники та учасниці зможуть податися на міні-гранти від Британської Ради для реалізації проєктів у своїх громадах.