Продовжуємо серію тренінгів «Активні громадяни»

23 жовтня учасники та учасниці з різних куточків України розпочали опрацьовувати другий модуль тренінгу “Активні громадяни” –  «Я і ти: діалог». Модерувала активність команда ГО «ІнСорс» — Іванна Мрига, Алла Дахновець та Віктор Смоляк.

«Діалог допомагає краще розуміти місцевий контекст, ефективніше приймати рішення, сприяти якісній співпраці. Без спілкування та вміння слухати важко створити якісний проєкт: якщо щось не прокомунікувати вчасно, це вплине на результат», — зазначили модераторки.

Під час роботи в командах учасники та учасниці на відеоприкладах визначали, що таке ж діалог та як ефективно його організувати.

Також на подію завітав власник садиби «Дім мандрівника», розробник туристичних маршрутів Сергій Тостіхін. Він поділився досвідом роботи в туристичній сфері, а також дав кілька порад для організації бізнесу під час війни. У перші дні повномасштабного вторгнення садиба Сергія безплатно прийняла біженців/нок, призупинивши бізнес. Зараз «Дім мандрівника» знову  місце для туризму та відпочинку. Як зазначав Сергій, навіть під час повномасштабної війни у людей є запит на відпочинок на природі. 


Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine). Наступні онлайн-тренінги цієї серії пройдуть 29 та 30 жовтня. Стежте за оновленнями на нашому сайті та соцмережах. Після завершення тренінгів, учасники та учасниці зможуть податися на міні-гранти від Британської Ради для реалізації проєктів у своїх громадах.