Завершили другу осінню сесію тренінгу «Активні громадяни»

Упродовж чотирьох вихідних представники різних регіонів України дізнавалися, що ж таке ідентичність, здобували нові комунікаційні навички для роботи в громаді та навчалися розробляти власні проєкти.

Останній модуль тренінгу був присвячений саме роботі над проєктами. На початку учасники та учасниці проаналізували Дерево проблем та Дерево цілей для того, щоб краще зрозуміти проблеми в громадах та шляхи їх подолання. Модераторки @Іванна Мрига та @Алла Дахновець розповіли, як саме створити план проєкту, попередити ризики та ефективно представити ініціативу зацікавленим сторонам, а також поділилася власними кейсами реалізації проєктів. Зокрема, Іванна Мрига зазначила: «Над проєктом повинна працювати не одна людина, а команда. Також радимо конкретизувати терміни реалізації проєкту, вказавши дати».

Після завершення тренінгів, учасники та учасниці зможуть податися на міні-гранти від Британської Ради для реалізації проєктів у своїх громадах.

«Дуже змістовний контент. Дякуємо за можливість познайомитися з іншими учасниками та дізнатися про життя в інших громадах. Будемо подавати проєкт на грантовий конкурс, бо навіть, якщо тебе не відберуть, ти багато набуваєш досвіду, вивчаючи вимоги», — поділилася думками представниця Студенянської територіальної громади Валентина Ружицька.


Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).