Триває тренінг вихідного дня «Активні громадяни»

Цієї осені команда «ІнСорс» вже друге проводить сесію онлайн-тренінг «Активні громадяни» за підтримки Британської Ради. 29 жовтня учасники та учасниці з різних куточків України зібралися на третій день такого тренінгу.

Зайняття розпочали з інтерактивного домашнього завдання: учасники та учасниці позначили важливі та цікаві об’єкти своєї місцевості на онлайн-карті. Таким чином, вони мали нагоду більше дізнатися про громади своїх колег.

Власне основною темою цього тренінгового дня стала “Я і Ти: Громада”. Зокрема, говорили про громаду як орган влади, впливу та адвокації, а також обміркували те, як варто організовувати у ній роботу.

«Для мене громада як організм, бо для її розвитку потрібна злагоджена робота як і в соціальних, так і в економічних та комунікативних аспектах», — розповіла учасниця Марина Кльопова.

Більше практичних аспектів розвитку громад під час війни обговорили разом із гостем тренінгу, експертом з розвитку місцевого самоврядування Володимир Плетюк.

«Громадянське суспільство розвивається в правильному напрямку. Активні громадяни “тиснуть” на владу і досягають потрібних для громади результатів», — поділився своїми думками Володимир Плетюк.

Вже завтра, 30 жовтня, учасники та учасниці працюватимуть над підготовкою проєктів соціальної дії для своїх громад.

Стежте за оновленнями на нашому сайті та соцмережах. Після завершення тренінгів, учасники та учасниці зможуть податися на міні-гранти від Британської Ради для реалізації проєктів у своїх громадах.

________________

Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).