Вчилися, як розв’язувати локальні проблеми на тренінгу «Активні громадяни»

Цих вихідних наша команда продовжує онлайн-тренінг «Активні громадяни». У суботу працювали з модулем «Ми разом: громада».

На початку тренінгу учасники та учасниці презентували важливі місця своїх громад на інтерактивній мапі, згадали також про тимчасово окупований Маріуполь. 

Щоб детальніше дізнатися, як функціонує громада, учасники та учасниці працювали у групах та обговорювали, хто і за що відповідає у громаді та загалом в державі. Прикметно, що навіть на, здавалося б, прості запитання знайшлися різні відповіді.

Також на захід завітав експерт Асоціації об’єднаних територіальних громад  Володимир Плетюк. Він поділився досвідом роботи з громадськими організаціями та дав кілька порад, як запроваджувати ініціативи на локальному рівні.

«Для влади завжди ефективно мати активних громадян», — поділився  Володимир Плетюк.

Після цього наші учасники та учасниці розпочали обговорювати проєкти соціальної дії та проблеми, які потрібно вирішити завдяки реалізації цих проєктів.

«Проблема повинна боліти не лише у вас, а й в інших людей, а рішення, яке ви знайдете для розв’язання цієї проблеми, має відгукуватися у жителів громади», — зазначила модераторка Іванна Мрига.

Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine). Завершальний тренінг цієї серії відбудеться 27 листопада. Після чого, учасники та учасниці зможуть податися на міні-гранти від Британської Ради для реалізації проєктів у своїх громадах.