Фінішували ще один тренінг «Активні громадяни»

Минулої неділі наша команда завершила ще один чотириденний онлайн-тренінг «Активні громадяни». Його модерували Іванна Мрига, Алла Дахновець та Віктор Смоляк. Упродовж усіх занять наші учасники та учасниці дізналися більше про особисті цінності, ефективний діалог, комунікацію в громадах, а головне — як можна розв’язувати соціально-важливі проблеми, реалізуючи проєкти. 

Фінальне заняття ми розпочали із домашнього завдання. Представники та представниці різних куточків України поділися проблемами власних громад. Після цього наші модераторки запропонували на основі цих проблем сформувати мету ініціативи та завдання для її реалізації, адже саме це лежить в основі будь-якого проєкту. 

Іванна Мрина розповіла, як створюють проєкт від ідеї до результатів. 

«Проєкт — це те, що має початок та завершення, чітко визначений результат, до якого ми йдемо. І саме це вирізняє проєкт від операційної діяльності організації», — зазначила Іванна Мрига. 

Уже після завершення тренінгу активні учасники та учасниці матимуть нагоду позмагатися за міні-грант від Британської Ради для власного соціально-корисного проєкту. 

Онлайн-тренінги «Активні громадяни» проводяться Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).