Плужненська громада у період війни: облаштування шелтеру триває

З початку повномасштабної війни Плужненська територіальна громада прихистила на своїх території майже тисячу внутрішньо переміщених людей, у тому числі дітей. Для  них громада намагається створити комфортні умови та забезпечити найбільш необхідним.

Оскільки багатьох переселенцям, які зараз проживають у Плужненській громаді, наразі немає можливості повернутися додому (рідний населений пункт окупованих або їхній власний дім непридатний для проживання), то керівництвом громади було пройнято рішення відремонтувати одне з приміщень комунальної власності й надати його як прихисток для цих людей.

«Спочатку ми думали, що це буде лише поточний ремонт, – розповідає Людмила Лужецька заступниця сільського голови. – Але згодом виявилося, що не обійтися без капітального ремонту: це й перекриття, й утеплення, і заміна дверей тощо. Проте найголовніше  – це пошук альтернативних джерел опалення».

Завдяки надійній підтримці партнерів Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» в межах проєкту “Підтримка внутрішньопереміщених осіб Плужненської територіальної громади Хмельницької області” серед іншого закупить та передасть для потреб цього прихистку генератор, який дозволить забезпечувати електроенергію та теплом приміщення шелтеру в найскладніші періоди.

__________

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).