Бізнес-школа «B2B School» має перших випускників

05 вересня 2023 року в коворкінг-просторі для підприємців Лановецької територіальної громади в межах програми EU4Business, завдяки співпраці Фонду розвитку підприємництва й Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» відбулася підсумкова зустріч першого набору учасників бізнес-школа «B2B School». Випускниками школи стали понад 20 представників та представниць малого та середнього підприємництва Лановецької, Збаразької та Кременецької територіальних громад Тернопільщини.

Під час цієї особливої події випускників школи привітали:

  • Валерія Колесніченко, регіональна проєктна координаторка, представниця проєкту EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП (GIZ)
  • Андрій Смаглюк, голова Кременецької міської ради
  • Олег Казмірчук, заступник Лановецького міського голови
  • Іванна Мрига, голова Центру розвитку ініціатив “ІнСорс”

Під час підведення підсумків чотиримісячного навчання, протягом якого учасники школи здобули актуальні знання та навички щодо ведення власного бізнесу, вивчили досвід й кращі практики розвитку МСП на базі профільних інституцій у Тернополі, Івано-Франківську та Львові, а також отримали менторський супровід для написання бізнес-планів, учасники бізнес-школи, підприємці та  представники місцевого самоврядування обмінялися своїми враженнями про актуальність й потрібність таких можливостей в громадах, поділилися ідеями й напрацюваннями за результатами роботи бізнес-школи. Команда ІнСорс зі своєї сторони розповіла про додаткові можливості проєкту “Розвиток бізнесу північної Тернопільщини”, реалізація якого продовжується в громадах-учасницях проєкту.

Андрій Смаглюк, голова Кременецької міської ради, та Олег Казмірчук, заступник Лановецького міського голови, вручили випускникам школи сертифікати про успішне завершення навчання.

___________

Захід організовано Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (GIZ Ukraine) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Зміст публікації є виключною відповідальністю Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.