В місті Ланівці відбувся тренінг «Особливості експортної діяльності»

24 жовтня  в межах проєкту «Розвиток бізнесу північної Тернопільщини», який реалізується завдяки співпраці з програмою EU4Business, Фондом розвитку підприємництва та Центром розвитку ініціатив «ІнСорс», у місті Ланівці було проведено тренінг «Особливості експортної діяльності». 

Тренерка заходу – Оксана Кулеба, експертка з бізнес-моделювання та маркетингу, співвласниця компанії «Модус».

Навчальна подія зібрала зацікавлених учасників, представників малого та середнього підприємництва трьох громад північної Тернопільщини – Збаразької, Лановецької та Кременецької громад. 

Протягом дня учасники тренінгу спільно з тренеркою опрацювали план експортної діяльності. Учасники змогли дізнатися про етапи підготовки до експорту (зокрема, оцінку готовності до експорту), вивчили інструменти для аналізу поточного стану свого бізнесу, а також дізналися про те, як здійснювати аналіз ринку та які є інструменти для здійснення такого аналізу. Окрім цього, на завершення тренінгового дня багато часу та активного обговорення було приділено моделі виходу на міжнародний ринок.

Захід організовано Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (GIZ Ukraine) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Зміст публікації є виключною відповідальністю Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.