Другий день онлайн-тренінгу за програмою «Active Citizens» позаду.

Другий день онлайн-тренінгу за програмою «Active Citizens» (Active Citizens Ukraine) позаду.

Сьогодні учасники спілкувалися, дискутували та аналізували, і не дарма, адже темою другого дня тренінгу був діалог і його важливість для активних громадян.

Ми ознайомилися з короткими відео сюжетами, які допомогли учасникам провести аналогію між тим, що є діалогом, а що ним не є!

Під час проведення вправи «Театр-Форум» учасники демонстрували власні життєві конфліктні ситуації, в яких їм доводилося брати участь, після чого динамічно їх обговорювали, дискутували та обмінювалися думками щодо того, як можна зменшувати напругу у спілкуванні, уникати конфліктів та найголовніше навчитися слухати опонентів та бути почутими.

Завершили нашу сьогоднішню подорож по модулю вправою «Слухання на трьох рівнях», завдяки якій всі учасники мали змогу проаналізувати розповіді колег, визначаючи в них лише факти, почуття або ж її мету. Така методика часто застосовуються в практиці як оповідання історій — сторітеллінг.

Продовження тренінгу відбудеться на наступні вихідні (9-10 жовтня): у суботу учасники матимуть можливість поспілкуватися з запрошеним експертом, а у неділю – працюватимуть над написанням проєктів соціальної дії.

Проєкт реалізується за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні (British Council Ukraine).