НАВЧАННЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ БІЗНЕСУ ЯК ОСНОВА РОЗВИТКУ ЗАКЛАДУ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

Вікторія Ткачук співвласниця закладу громадського харчування «Sushimania» в місті Ланівці Тернопільської області.

«Насправді очікувань від навчання великих я не мала, коли записувалася до бізнес-школи. Мені просто було цікаво розширити свої знання, розширити коло знайомих, дізнатися щось нове і трішки поподорожувати Україною. Але по закінченню школи можу сказати, що я отримала набагато більше, ніж очікувала. У нашій сімейній справі ми почали застосовувати знання, які я отримала, буквально з першого місяця і бачимо вже результат. На мою думку, в нас в громаді бракує спілкування підприємців один з одним. Це навчання було першим, яке я пройшла, і я вважаю, що було б добре впровадити таке на постійній основі» — розповідає Вікторія Ткачук, співвласниця закладу громадського харчування «Sushimania».

Вікторія Ткачук спільно з чоловіком Станіславом вже чотири роки займаються розвитком власного бізнесу. Вони є власниками закладу громадського харчування «Sushimania» в місті Ланівці Тернопільської області й готують суші на доставку.

З початком повномасштабного вторгнення подружжя почало отримувати багато запитів від військових та волонтерів. Таким чином, з’явився новий вид діяльності – виготовлення енергетичних батончиків. Досвід у цій справі незначний 1 рік та 6 місяців, але є бажання розширитись та збільшити асортимент, а також вивести цей напрямок на самодостатній комерційний рівень. Проте пані Вікторія вирішила перш ніж розвивати цей напрямок більш системно все детально проаналізувати, розробити при професійному супроводі бізнес-план та залучити додаткові грантові кошти на подальший розвиток цього напрямку бізнесу.

Таким чином, Вікторія Ткачук стала однією з учасниць бізнес-школи «B2B School» в межах проєкту “Розвиток бізнесу північної Тернопільщини”, який реалізовувався в межах програми EU4Business завдяки співпраці Фонду розвитку підприємництва й Центру розвитку ініціатив «ІнСорс».

Пані Вікторія пройшла навчання у бізнес-школі «B2B School», при менторській підтримці змогла отримати серію експертних консультацій та детально проаналізувати свою бізнес-ідею й власну справу в цілому.

Вікторія Ткачук переконана, що підприємцям з невеликих громад треба надавати можливості для навчання та професійного розвитку на місцях, а також створювати умови для їх взаємодії й консолідації.

__________

Проєкт «Розвиток бізнесу північної Тернопільщини» реалізовувався Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва. Cтратегічний виконавець програми — німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Замовник відео – ГО «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс».

Зміст публікації є виключною відповідальністю Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.