Перший офлайн захід нашого проєку із розвитку консультативних пунктів

17 квітня команда ІнСорс спільно з партнерами провели тренінг «Підготовка проєктних та грантових заявок» для представників та представниць громад Тернопільщини. Це перший офлайн захід у цьому році, а також у рамках проєкту «Розвиток консультативних пунктів для бізнесу в територіальних громадах Тернопільської області».

На початку заходу виступила директорка департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОВА Галина Воляник, яка коротко підкреслили актуальність роботи із грантами для громад. А програму тренінгу та дедалі подальшої роботи у рамках проєкту «Розвиток консультативних пунктів для бізнесу в територіальних громадах Тернопільської області» анонсувала керівниця ГО «ІнСорс» Іванна Мрига. 

Дехто з учасників та учасниць уже працював із грантовими заявками, тому для багатьох було важливим проаналізувати, як саме зацікавити донора проєктом та яких помилок варто уникати під час написання грантової заявки. 

Тренером заходу став Маркіян Дацишин, експерт з питань розбудови спроможності органів місцевого самоврядування у Раді Європи та експерт Агенції трансформацій «M.CLASS». Разом з ним наші учасники та учасниці вчилися розробляти якісні проектні пропозиції, працювали у групах, де розглядали конкретні проблеми громад та можливості їхнього вирішення. Окремі блоки тренінгу були присвячені формулюванню мети та завдань проєкту, визначенням його результатів та індикаторів успішності, а також ризикам, які можуть виникнути на будь-якому етапі реалізації.

Також до події долучилася онлайн Ірина Солдатова із Пирятинської громади на Полтавщині. Пані Ірина — керівниця проєкту із розбудови ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах, який отримав фінансування від Європейського Союзу. Вона поділилася своїм досвідом подання проєктної пропозиції на такий грант і покроково розповіла, як наразі реалізовується цей проєкт у її громаді. 


У кінці зустрічі учасники та учасниці мали нагоду поставити більше запитань для тренера та почути від пана Маркіяна про різноманітні факапи проєктів, які траплялися під час його роботи. 

Захід організовано в межах проєкту «Розвиток консультативних пунктів для бізнесу в територіальних громадах Тернопільської області», що реалізується Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» у співпраці з Тернопільською обласною військовою адміністрацією в межах проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення», що фінансується урядом Швеції представленим Шведським агентством з питань міжнародної співпраці (SIDA) та імплементується Програмою Розвитку ООН (UNDP) в Україні.