Мандрівна виставка «На зламі» вже в Тернополі

Сьогодні у Музеї національно-визвольної боротьби відбулося відкриття мандрівної виставки про долі цивільного населення у війні на Донбасі.

«На зламі» – це експозиція з 14 стендів, що поєднують свідчення очевидців з інфографікою та статичними даними. Вона демонструє особисті переживання постраждалих через невизначеність, злам звичного життя, незаконні ув’язнення та відбирання майна на окупованих територіях України.

У Тернопіль виставку привіз Східноукраїнський центр громадських ініціатив, зокрема аналітикиня організація Надія Нестеренко, яка розповіла про історію створення та мандрівки експозиції містами України.

Подію відвідав Віктор Устенко, заступник голови Тернопільської ОВА, який поділився з присутніми своїми думками щодо важливості подібних виставок, а також відзначив  значний інтерес до цієї виставки серед молоді.

Команда ГО «ІнСорс» приєдналася до відкриття як місцевих організатор. 

Довідково: Презентація та створення виставки «На Зламі» стали можливими у рамках проєкту «Уповноваження громадського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу», що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив (Україна) спільно з Центр розвитку ініціатив “ІнСорс”, Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини та партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.