ПРИВАТНА МЕДИЦИНА ЯК БІЗНЕС, ЩО ПОТРЕБУЄ ПІДТРИМКИ ТА РОЗВИТКУ

Михайло Данильчук приватний підприємець, сімейний лікар, власник приватної медичної клініка (Кременецький район Тернопільська область)

«Мені ці знання були потрібні, — розповідає Михайло Данильчук. — Я є інтуїтивним управлінцем, тобто я себе так називаю. Але я розумів, що мені мої знання треба перетворити в щось предметне. Я шукав місце, де я зможу знайти знання, які будуть об’ємові. Тобто, коли я буду мати інструменти, коли я буду мати якусь автоматизацію процесів. Ці всі речі вже існують і я прагнув їх знайти. І власне в межах цього проєкту я зміг це зробити. Я отримав багато класних інструментів. Наприклад, інструмент з написання бізнес-планів допоміг багато речей структурувати. Мені дуже допоміг проєктний менеджмент. Він був окремою «казкою»: як починати планувати й чим це все має закінчитися. Це було дуже цінно. Цінним було навчитися рахувати гроші «по правильному». Прозвучить смішно, але раніше я синонімічно використовував слова «дохід» та «прибуток». Тепер я розумію, яка груба та чітка різниця між ними є. Таких речей можу перелічувати безліч…»

Михайло Данильчук — сімейний лікар, що у 2018 році заснував клініку як самостійну практику сімейного лікаря та лікаря УЗД. В кінці 2019 року клініка переїхала з приміщення 30 м кв. в офіс на 105 м кв. та збільшила штат команди до трьох лікарів та трьох медичних сестер. У 2020 році по аутсорсингу почали працювати бухгалтер та прибиральниця, а згодом на постійне місце роботи взяли й адміністратора. Лікарі пройшли додаткові навчання продовж 2022-2023 років, здобувши нові компетенції у таких напрямках, як лікар-кардіолог, лікар-дерматолог, психіатр. В планах на найближчі роки збільшення штату працівників та географічного охоплення пацієнтів.

Саме бажання розвитку власної справи, її масштабування спонукали пана Михайла стати одним з двох десятків учасників бізнес-школі «B2B School» в межах проєкту «Розвиток бізнесу північної Тернопільщини», який реалізовувався в межах програми EU4Business завдяки співпраці Фонду розвитку підприємництва й Центру розвитку ініціатив «ІнСорс».

Михайло Данильчук успішно пройшов навчання у бізнес-школі «B2B School», при менторській підтримці написав проєкт та бізнес-план для залучення грантових коштів для розвитку власного бізнесу і як результат: отримав кошти на власну бізнес-ідею. За грантові кошти пан Михайло придбав необхідне обладнання. Це дозволяє його клініці надавати додаткові послуги, а також збільшити дохід бізнесу шляхом розширення спектра платних послуг, що в перспективі забезпечить подальший розвиток та більшу незалежність медичного закладу.

__________

Проєкт «Розвиток бізнесу північної Тернопільщини» реалізовувався Центром розвитку ініціатив «ІнСорс» в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва. Cтратегічний виконавець програми — німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Замовник відео – ГО «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс».

Зміст публікації є виключною відповідальністю Центру розвитку ініціатив «ІнСорс» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.